Азіатські пельмені "Вонтони"
- Борошно 2.5 скл.
- Вода 1 скл.
- Олія рослинна 1 ст.л.
- Курча
- Білок яєчний 1 шт.
- Соєвий соус 2 ст.л.
- Імбир тертий
- Цибуля зелена 4 шт.
- Бекон 50 г
- Зелень
- Сіль
- Цукор
- Перець чорний мелений
- Крохмаль кукурудзяний
Тісто готується заварним способом. 2,5-3 скл. борошна, 0,5 скл. гарячої води, 1/3 склянки холодної води, 1 ст. ложка рослинної олії.
Влити в борошно гарячу воду.
Ретельно перемішати і додати холодну воду.
Замісити тісто еластичне, додавши наприкінці олію.
Покласти в холодильник на 1 годину.
Тонко розкачати. Розкочування потрібно робити не на борошні, а посипавши робочу поверхню кукурудзяним крохмалем, трохи.
Розрізати на квадрати або кола.
Так як тісто швидко сохне, його кладуть на вологий рушник і ним же накривають.
Начинки можуть бути будь-які - як солодкі, так і солоні. Можна начинку зі свинини, соєвого соусу, броколі та імбиру. Обов'язково додати білок для скріплення фаршу, жовток піде на змащення тіста.
Рибна.
200 г рибного філе.
2-3 стебла зеленої цибулі (біла частина) або невеликий шматочок цибулі порею.
1/3 ч. л. меленого коріандру (зерна).
1 ст. л. рубаної петрушки (кінза або кріп).
1 ст. л. соусу Теріяки (соєвий соус з додаванням цукру).
1 ч. л. рибного соусу.
1 ч. л. крохмалю.
Чорний перець.
Начинка з курчати.
1 білок.
2 ст. ложки світлого соєвого соусу (або індонезійського Ketjap manis).
5 см свіжого тертого імбиру.
4 стебла зеленої цибулі.
500 г курячого фаршу.
50 г копченого бекону.
2 ст. л. рисового вина (горілка).
Рубана зелень, сіль, перець, дрібка цукру.
Начинка з креветок.
250 г креветок (крабові палички).
10 см цибулі порею.
300 г китайської капусти.
50 г стебел бамбука.
3-4 ст. ложки соєвого соусу.
1 білок.
Сіль, перець, дрібка цукру.
Наповнити Вонтон начинкою, краї змастити жовтком, що залишився.
Краї зібрати трояндочкою (якщо пальці трохи липнуть - занурити в крохмаль), але тільки не самі кінці а як би на талії пельменів, виходить вузлик.
Верх залишити незащипаним - для парового варіанта. Якщо смажити - то дірок не залишати, скрутити щільним вузликом або надати форму фаршированого млинця.
Варити на пару 15-20 хвилин - залежно від розмірів.
Кунжутний соус.
100 мл соєвого соусу Light.
50 г соусу теріякі.
50 мл води.
Щіпка цукру.
1 ч. л. соку лайма (лимонний сік).
1 ч. л. солодкого соусу чилі.
1 ст. л. кунжутного насіння.
Зелена цибуля.
Стовкти 1 чайну ложку насіння в ступці і змішати з іншими інгредієнтами.
Вонтони чудово заморожуються і можуть як і пельмені довго зберігатися в морозилці.
http://recepti.biz.uaПроизводство шоколада, конфет, батончиков, карамели, печенья, тортов
ЗдесьРецепты и советы. Кулинарные рецепты
Закваски для йогурта Yogurton: как дома сделать йогурт без йогуртницы. Дом из бревна с мансардой.
Обеденные Столы и Стулья: страви для святкового столу. Кухонные столы интернет магазин.
Крем для торта - крем с манкой для торта. Оригинальные Кремы.
Салат мимоза приготовить http://recepti.biz.ua
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter