Ашак
- Борошно пшеничне 3 скл.
- Олія рослинна 5 ст.л.
- Фарш м´ясний 500 г
- Часник 5 зуб.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Цибуля порей 0.5 кг
- Томатна паста 2 ст.л.
- Кефір 1 скл.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль 2 ч.л.
- Вода 1 скл.
- Спеції (коріандр, перець чорний мелений, суха мелена м’ята)
- Кінза 1 пуч.
Соус.
Цибулю ріпчасту очистити, порізати дрібними кубиками, обсмажити, додати фарш, коріандр, 2 столові ложки томатної пасти, додати за смаком сіль і чорний перець. Все перемішати, тушкувати протягом 30-40 хвилин на повільному вогні. у кінці додати 3 подрібнених зубчики часнику.
Начинка.
Цибулю-порей (тільки біла частина) розрізати навпіл по довжині і добре промити. Зрізати з цибулин коріння, витерти їх і просушити. Покласти рівним шаром на обробну дошку, порізати цибулини на кубики. Потім додати 3 столові ложки рослинної олії, чайну ложку солі, місити руками до розм'якшення.
Тісто.
Просіяти борошно гіркою на стіл, зробити зверху поглиблення, розбити туди яйце, влити теплу воду, посолити і замісити круте тісто. Потім дати постояти 10-20 хвилин.
Ашак.
З отриманого тіста скачати джгут, розрізати його на шматки, кожен шматочок розкотити качалкою на присипаній борошном дошці в тонкий пласт. Спеціальною виїмкою (тонким стаканом чи чаркою) вирізати кружечки. Обрізки тіста скачати в грудку, злегка вимісивши, знову розкачати. На кружечок тіста, у центр, покласти трохи начинки. Зігнути кружечок з начинкою навпіл і ретельно защипнути краї. Потім кожен лоток пароварки змастити олією і розкласти ашак. У пароварці вже повинна бути кипляча вода, готувати протягом 20-25 хвилин.
Коли ашак готові, акуратно розкласти їх на тарілки по 10-12 штук, зверху додати трохи кефіру з додаванням 2 зубчиків часнику, суху подрібнену м'яту, потім м'ясний соус і подрібнену кінзу.
Мультиварка Philips: рецепт пончиков творожных.
Кондитерские формы - кексы и маффины рецепты. Очень вкусные кексы.
Рецепт царский салат с языком тут
Термосы в магазине Утконос - приготовление йогурта в термосе. Термос Термос.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter