Ашак

БОРОШНЯНІ ВИРОБИ
740 Ашак
Фото - Ашак
інгредієнти:
  • Борошно 3 скл.
  • Вода 0.5 скл.
  • Яйце 1 шт.
  • Олія рослинна 0.25 скл.
  • Черемша (цибуля порей) 0.5 кг
  • Фарш м'ясний (яловичина) 250 г
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Часник 5 зуб.
  • Томатна паста 2 ст.л.
  • Йогурт 100 г
  • Куркума (порошок) 0.5 ч.л.
  • Перець духмяний 1 ч.л.
  • Сіль 2 ст.л.
  • М'ята суха 1 ч.л.

Тісто. 

У 3 склянки борошна додати трохи солі і яйце. Додати 2/3 склянки води.

 

Замісити дуже круте тісто. 

Начинка. Листя черемші (цибулю порей) ретельно перебрати, помити й нарізати дрібно. Можна трохи додати іншої зелені (кінза, петрушка або кріп), але не багато. Нарізану суміш помістити в каструлю, додати 4 ложки рослинної олії, посолити, поперчити і хвилини 3-4 на вогні, трохи помішуючи, нагріти, щоб тільки сік пустила начинка, і все готове. Остудити трохи.

 

 

Заправка.

У сковороді обсмажити до золотистого кольору 2 цибулини і часник дрібно нарізаний.

Покласти фарш, куркуму, сіль, перець, томатну пасту і тушкувати на повільному вогні, додаючи, при необхідності, воду.

За допомогою машинки для тіста розкачати тонкі пласти.

Нарізати їх на квадратики, начинку в середину і скласти не рівно навпіл.

Притиснути тісто.

Закласти, як косиночку і зліпити краї. 

Відварити ашак в підсоленій воді 3 хвилини, і можна подавати.

 

Велику тарілку обмазати підсоленим йогуртом, змішаним з тертим часником. Покласти ашак, зверху полити м'ясною підливою, пару крапель йогуртової суміші зверху і посипати сушеною м'ятою. 

 

Рецепты вкусных блюд для Вас - рецепти з фото.

Рецепты В Мультиварке Рецепты - салати з копченою куркою. Поилки для домашней птицы.

куриная отбивная котлета

recepti.biz.uaрецепти блюд з мяса