Ашак
- Борошно 3 скл.
- Вода 0.5 скл.
- Яйце 1 шт.
- Олія рослинна 0.25 скл.
- Черемша (цибуля порей) 0.5 кг
- Фарш м'ясний (яловичина) 250 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 5 зуб.
- Томатна паста 2 ст.л.
- Йогурт 100 г
- Куркума (порошок) 0.5 ч.л.
- Перець духмяний 1 ч.л.
- Сіль 2 ст.л.
- М'ята суха 1 ч.л.
Тісто.
У 3 склянки борошна додати трохи солі і яйце. Додати 2/3 склянки води.
Замісити дуже круте тісто.
Начинка. Листя черемші (цибулю порей) ретельно перебрати, помити й нарізати дрібно. Можна трохи додати іншої зелені (кінза, петрушка або кріп), але не багато. Нарізану суміш помістити в каструлю, додати 4 ложки рослинної олії, посолити, поперчити і хвилини 3-4 на вогні, трохи помішуючи, нагріти, щоб тільки сік пустила начинка, і все готове. Остудити трохи.
Заправка.
У сковороді обсмажити до золотистого кольору 2 цибулини і часник дрібно нарізаний.
Покласти фарш, куркуму, сіль, перець, томатну пасту і тушкувати на повільному вогні, додаючи, при необхідності, воду.
За допомогою машинки для тіста розкачати тонкі пласти.
Нарізати їх на квадратики, начинку в середину і скласти не рівно навпіл.
Притиснути тісто.
Закласти, як косиночку і зліпити краї.
Відварити ашак в підсоленій воді 3 хвилини, і можна подавати.
Велику тарілку обмазати підсоленим йогуртом, змішаним з тертим часником. Покласти ашак, зверху полити м'ясною підливою, пару крапель йогуртової суміші зверху і посипати сушеною м'ятою.
Рецепты вкусных блюд для Вас - рецепти з фото.
Рецепты В Мультиварке Рецепты - салати з копченою куркою. Поилки для домашней птицы.
recepti.biz.uaрецепти блюд з мяса
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter